torsdag den 25. oktober 2012

Strikkekurser i november


Vi afholder et strikkekursus i mønsterstrik 4. november. Der er stadig 3 ledige pladser. Læs mere om kurserne på fanen Arrangementer. Ikke flere pladser.November måneds aftenkursus torsdag d. 15. november har også ledige  pladser. Temaet er Helga Isager teknikker.Vi skal afprøve klokkemønster, fremhævede masker, hulkrus m.v. og gennemgå hendes modeller
Søndag  d. 25. november skal vi stifte bekendtskab med denne spændende dame.
Elizabeth Zimmermann er en af grundlæggerne i moderne strikning. Hun gjorde oprør mod den ensformige måde at strikke på og udviklede selv nye metoder. Bl.a. designede hun en norsk sweater, som er strikket oppefra og på rundpind. De første år hvor hun solgte opskrifter, blev de skrevet om, så de kunne strikkes fladt - på to pinde. Dette blev hun til sidst træt af og begyndte at udgive sine egne opskrifter. Som hun selv siger, så opfandt hun ikke disse metoder men "fremfandt" dem.
Hun regnede sig frem til EPS teknikken (Elizabeths Percentage System) som er et system man kan beregne størrelsen på en sweater. Princippet går ud på, at en menneskekrop er sammensat af et bestemt antal "rør" og størrelsen på disse rør er relateret til hinanden med en vis ratio. Hun udregner alle målene ud fra hvor stort brystmålet er - kaldet K. Alle andre mål er udregnet som en procent af K.
Hendes mest berømte designs er Baby Surprise jacket, Tomten jacket, Norwegian sweater,
Hun har også udvidet vores strikkeverden ved at forbedre forskellige teknikker der bruges på vores strikkede ting. Som f.eks. One Row Buttonhole, The Thumb Trick, I-Cord.
Ingerlise Lebech vil føre os ind i hendes verden, og vi skal afprøve nogle af hendes teknikker.

Der er 2 ledige pladser.  Ingen kommentarer:

Send en kommentar